Начин на приготвяне
В мазнината запържваме нарязаното месо (до леко зачервяване). Вадим го в една чинийка, и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и настъргания морков.
Връщаме месото, добавяме чаена лъжичка сол (с малка купчинка) и червения пипер (равна с.л.), запържваме още малко и добавяме картофите (нарязани на средно големи парчета), скилидките чесън (цели), чушките и черния пипер.
Доливаме с вода (да покрие картофите). Ври, докато картофите са почти готови, слагаме домата (за 15 мин. ако е пресен, 5 - за консерва) и копъра. На края слагаме нарязания магданоз и оставяме пилешката яхния за 5 мин. без капак (за да не си променя цвета).
Коментари
А диетично е да рупаш само пресни зеленчуци без сол и зехтин.