Начин на приготвяне
Сварете и обезкостете пилешкото бутче. Накъсайте на парчета. Бульона оставете да изстине.
Сложете олио в тенджера на котлона да загрява. Нарежете на ситно зеления лук. Сложете го в горещото олио, за да се запържи.
Намалете котлона и добавете брашното и червения пипер, бъркайте непрекъснато, докато се отлепи от стените.
Налейте от вече изстиналия пилешки бульон на тънка струя и разбъркайте. Бульонът трябва да е изстинал, защото може да стане на бучки.
Сложете пилешкото месо и подправките. Бъркайте непрекъснато, докато вкусното фрикасе се сгъсти за около 15 мин.
Едно различно червено фрикасе с пилешко месо.
Всяка една домашно приготвена гозба е много вкусна.