Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Червено фрикасе с пилешко месо

Червено фрикасе с пилешко месо

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Червено фрикасе с пилешко месо
Снимка: Иивинка
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр. домашно
  • зелен лук - 2 стръка
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер
  • брашно - 4 с.л.
  • бульон - пилешки
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обезкостете пилешкото бутче. Накъсайте на парчета. Бульона оставете да изстине.

Сложете олио в тенджера на котлона да загрява. Нарежете на ситно зеления лук. Сложете го в горещото олио, за да се запържи.

Намалете котлона и добавете брашното и червения пипер, бъркайте непрекъснато, докато се отлепи от стените.

Налейте от вече изстиналия пилешки бульон на тънка струя и разбъркайте. Бульонът трябва да е изстинал, защото може да стане на бучки.

Сложете пилешкото месо и подправките. Бъркайте непрекъснато, докато вкусното фрикасе се сгъсти за около 15 мин.

Едно различно червено фрикасе с пилешко месо.

Всяка една домашно приготвена гозба е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: