Начин на приготвяне
Разбърква се маята в топло прясно мляко с малко захар и оставяме да бухне.
С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса 40-50 минути, докато удвой обема си.
Отделя се малко топче тесто за украса, останалото се разточва на кръгла кора и нарязваме на 8 триъгълника.
Във всеки от тях се правят по три разреза.
С чаена лъжичка поставяме малко течен шоколад и навиваме на кифлички.
Нареждат се в силиконова малка форма сърце. Оставеното тесто се оформя фитил, сплесква се и навиваме на малки охлювчета, които се разпределят между кифлите.
Намазва се с разбит жълтък и поръсваме семена.
Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност.
Вкусотия за празника!