Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сочен и пухкав сладкиш Зебра

Сочен и пухкав сладкиш Зебра

Сочен и пухкав сладкиш Зебра
Снимка: Виолета Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Да, това определено е най-сочният и пухкав сладкиш Зебра Поднесете го с топла сладолед за повече чар"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 капачка есенция
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измерителна чаша 200 мл.

За този мраморен сладкиш към яйцата добавяме захарта и разбъркваме, до стопяване на захарта. Добавяме олиото, млякото и ванилията и разбъркваме отново.

Към брашното добавяме бакпулвера и прибавяме към яйчената смес.

Разбъркваме и разпределяме на две равни части сместа. Едната я оставяме така, а към другата добавяме какаото.

Намазваме тавичка с олио и започваме да добавяме от двете смеси, като ги редуваме.

Разпределението става с черпак, като се добавя в средата на тавичката за сладкиша Зебра.

С клечка за зъби оформяме сочен и пухкав сладкиш Зебра и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: