Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Сърчица от кренвирши

Сърчица от кренвирши

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Сърчица от кренвирши
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ако мъжът ви е приготвил такава закуска, пазете си го, защото е златен"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 6 бр.
  • печени чушки - 6 бр. червени
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 150 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се смесват с настъргания кашкавал.

Кренвиршите се обелват и потапят във вряла вода за няколко минути, така стават по-гъвкави.

С помощта на нож се правят разрези по цялата дължина на кренвиршите, като се оставя само около 1 см в края.

Оформят се сърца, чиито краища се закрепват с клечка за зъби.

Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене.

Във всяко сърце се поставя по една чушка, поръсва се със сол, черен пипер и малко олио.

Отгоре се слага натрошено сирене и се завършва със смес от разбитите яйца с настъргания кашкавал.

Пече се ястието за Свети Валентин в предварително загрята фурна на 200 °C до готовност.

Гарнират се сърчица от кренвирши по желание със зеленчуци, пържени картофи или каквото обичате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Лесно и интересно. Чудесно за бърза вечеря.
18.02.2023 18:49