Начин на приготвяне
Яйцата се смесват с настъргания кашкавал.
Кренвиршите се обелват и потапят във вряла вода за няколко минути, така стават по-гъвкави.
С помощта на нож се правят разрези по цялата дължина на кренвиршите, като се оставя само около 1 см в края.
Оформят се сърца, чиито краища се закрепват с клечка за зъби.
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене.
Във всяко сърце се поставя по една чушка, поръсва се със сол, черен пипер и малко олио.
Отгоре се слага натрошено сирене и се завършва със смес от разбитите яйца с настъргания кашкавал.
Пече се ястието за Свети Валентин в предварително загрята фурна на 200 °C до готовност.
Гарнират се сърчица от кренвирши по желание със зеленчуци, пържени картофи или каквото обичате.
Коментари