Начин на приготвяне
Маята се изсипва в малка купа.
Прибавя се захарта и 2 щипки брашно.
Залива се с 1/2 ч.ч. топла вода.
Разбърква се много добре и се оставя да шупне за 20 мин.
Маслото се разтопява до течно състояние.
Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се меси.
Прибавя се солта и се разбърква много добре.
В средата се прави кладенче, в което се изсипва шупналата мая.
Прибавя се медът, разтопеното масло и останалата топла вода.
Замесва се тесто, след което се прибавят семената.
Замесва се много добре със семената.
Оставя се да втаса на топло, покрито с кърпа.
След като тестото втаса, се размесва още веднъж и се оставя да втаса 20 мин.
Втасалото тесто се слага във форма за хляб върху хартия за печене.
Пече се лимецовият хляб 40 мин в предварително загрята фурна на 180 °C на вентилатор.
Лимецов хляб със семена и мед, който да сложите на масата за днешната вечеря.