Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лимецов хляб с бира и босилек

Лимецов хляб с бира и босилек

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Лимецов хляб с бира и босилек
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
02/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • бира - 1 1/2 ч.ч.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • кафява захар - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • зехтин - 1 с.л + 1 с.л. за подмазване на формите (кокосово масло)
  • слънчогледово семе - за поръсване (или друго по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме лимецовото брашно, бакпулвера, хималайската сол, кафявата захар, стрития сух босилек, черния пипер, зехтина и бирата.

Всички съставки се разбъркват много добре. Трябва да се получи малко по-гъсто тесто от кексовото.

Аз разпределих сместа в две по-малки силиконови форми предварително намаслени със зехтин.

Едното хлебче отгоре поръсих със слънчогледово семе, но вие можете да сложите каквото харесвате - мак, ким, тиквено семе и т. н. Можете да направите едно по-голямо хлебче, вместо две малки.

Загрейте фурната предварително на 190 градуса и сложете хлебчетата да се пекат за около 30-40 мин. (зависи от печенето на вашата фурна) до готовност.

Изчакайте да поизстинат леко и извадете от формите.

Да ви е вкусно! Лимецовият хляб с бира и босилек е диетичен и много апетитен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: