Начин на приготвяне
В дълбока купа смесваме лимецовото брашно, бакпулвера, хималайската сол, кафявата захар, стрития сух босилек, черния пипер, зехтина и бирата.
Всички съставки се разбъркват много добре. Трябва да се получи малко по-гъсто тесто от кексовото.
Аз разпределих сместа в две по-малки силиконови форми предварително намаслени със зехтин.
Едното хлебче отгоре поръсих със слънчогледово семе, но вие можете да сложите каквото харесвате - мак, ким, тиквено семе и т. н. Можете да направите едно по-голямо хлебче, вместо две малки.
Загрейте фурната предварително на 190 градуса и сложете хлебчетата да се пекат за около 30-40 мин. (зависи от печенето на вашата фурна) до готовност.
Изчакайте да поизстинат леко и извадете от формите.
Да ви е вкусно! Лимецовият хляб с бира и босилек е диетичен и много апетитен.