Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак на фурна с картофено пюре

Лаврак на фурна с картофено пюре

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Лаврак на фурна с картофено пюре
Снимка: Дони Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Лаврак на фурна с картофено пюре или как с познати продукти и повече въображение да приготвите нещо красиво за радост на всички."

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр.
  • сол
  • зехтин
  • универсална подправка - за риба
  • розмарин - 2 клонки
  • лимони - 1 бр.
  • За картофеното пюре
  • картофи - 4 бр.
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • сирене - 100 г
  • лимонов сок - на вкус
  • За декорация
  • маруля - 3 листа
  • лимони - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • маслини
  • магданоз - няколко стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лаврака купих почистен, измих го добре и подсуших с домакинска хартия, овкусих със зехтин, готова подправка за риба, резенчета лимон, розмарин.

Опаковах в хартия за печене, като бонбон и изпекох рибата на 180 градуса за 25 минути, след което разгърнах хартията и оставих за 5-6 минути да се запече отгоре.

За картофеното пюре обелих картофите, нарязах и измих, след което сварих до готовност (15 минути).

Отцедих водата и още топли, пасирах и овкусих с малко сол, олио, лимонов сок и добавих бучка натрошеното сирене.

Сложих в еднократен пош с накрайник звезда и направих розички около печения лаврак. Получи се ефектна презентация.

Към лаврак на фурна с картофено пюре може да сервираме бяло вино или друго любимо питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Изглежда чудесно!
26.08.2022 23:13