Начин на приготвяне
Лаврака купих почистен, измих го добре и подсуших с домакинска хартия, овкусих със зехтин, готова подправка за риба, резенчета лимон, розмарин.
Опаковах в хартия за печене, като бонбон и изпекох рибата на 180 градуса за 25 минути, след което разгърнах хартията и оставих за 5-6 минути да се запече отгоре.
За картофеното пюре обелих картофите, нарязах и измих, след което сварих до готовност (15 минути).
Отцедих водата и още топли, пасирах и овкусих с малко сол, олио, лимонов сок и добавих бучка натрошеното сирене.
Сложих в еднократен пош с накрайник звезда и направих розички около печения лаврак. Получи се ефектна презентация.
Към лаврак на фурна с картофено пюре може да сервираме бяло вино или друго любимо питие.
Коментари