Начин на приготвяне
Запържваме каймата с лука и чесъна.
Добавяме доматите, подправките и солта и готвим 20 минутки на средна степен на котлона.
Забележка: Ако доматите в консерва са много солени, пропуснете солта или я намалете.
В друг тиган запържваме брашното с маслото и добавяме зеленчуковия бульон при непрекъснато бъркане.
Готвим до сгъстяване, като внимаваме да не загори. Намазняваме тавичка и започваме да редим, като слагаме по 2 кори за баница, соса с доматите и сос Бешамел.
Редуваме така, докато не свършат. Върху последните две кори слагаме само Бешамел и поръсваме наредената лазаня с настъргания кашкавал.
Печем фалшива лазаня с готови кори за баница в предварително загрята фурна на 200°C за 40 мин.