Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско месо със сладко-кисел сос

Свинско месо със сладко-кисел сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско месо със сладко-кисел сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"Да, много е вкусно, но повече от две порции от това свинско със сладко-кисел сос едва ли ще успеете да изядете!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - или нишесте
  • олио - за пържене
  • сол
  • чушки - 1 бр. зелени
  • чушки - 1 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • доматен сос - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 сл.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • бренди - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри кубчета, които се посоляват и се панират в разбитото яйце и в царевично брашно. Изпържват се до златисто в обилно количество мазнина, отцеждат се и се оставят на топло.

Приготвя се сосът. Почистените и нарязани на ивички чушки, джинджифилът и ситно нарязаният лук се запържват в съвсем малко мазнина.

Оцетът, захарта, доматеният сос, 2 с.л. царевичното брашно, виното, соевият сос и водата се разбъркват, слагат се да кипнат и се прибавят към запържените зеленчуци. Сосът се задушава около 5 минути на умерен огън. Ако е много гъст, се долива още малко вода. Изпърженото месо се залива със соса и ястието се поднася топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Надя
Надя
Месото не се ли сварява преди панирането? Струва ми се, че така ще остане леко сурово.
26.08.2015 15:26
1
Светла Иванова
Светла Иванова
Правих ги вече няколко пъти. Невероятни са. Вече смело мога да твърдя, че това е любимото ястие на нашето семейство. Благодаря! :)
29.04.2014 11:44
пепи
пепи
в рецептата не пи6е за вино, какжо вино и колко се слага
21.01.2014 13:09
Ваня
Ваня
Току- що приготвих тази прекрасна рецепта и смея да отбележа, че децата останаха очаровани! Спазих с точност продуктите и е супер! Благодаря и сърдечен поздрав!
24.09.2013 18:03
1
Александра
Александра
Рецептата е страхотна, аз съм я приготвяла няколко пъти ....Наистина си заслужава !
14.09.2013 23:45
3
1