Начин на приготвяне
Сваряваме ориза до готовност и изцеждаме. Добавяме го към каймата заедно с подправките и стритата суха червена чушка и малко олио. Омесваме добре и по възможност оставяме да престои поне 30 мин.
Подреждаме зелевите листа върху дъска, застелена с фолио, което предварително е намаслено от горната страна, като леко ги застъпваме.
Изсипваме плънката от едната страна по дължина и завиваме на руло.
Прехвърляме в тава и намазваме соленото руло с олио и отгоре. Наливаме малко вода в тавата, завиваме с алуминиево фолио и печем за около 30-40 мин.
След това махаме фолиото и към течността добавяме брашното, размито с киселото мляко в тавата.
Разреждаме с вода или бульон, подправяме със сол и червен пипер и оставяме за още десетина минути, докато рулото се запече и сосът достигне необходимата гъстота.
Поднасяме пуешко руло с кисело зеле и ориз на парчета заедно със соса и поръсваме с пушен червен пипер.