Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от карфиол и орехи

Супа от карфиол и орехи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Супа от карфиол и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 бр., начупен на розички
  • лук - 1 глава, кромид, на едро
  • бульон - 450 мл, зеленчуков
  • орехи - 25 г, на парченца
  • прясно мляко - 450 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът и лукът се заливат със зеленчуковия бульон. Оставя се да къкри за 15 мин.

Прибавят се прясното мляко и орехите, като се разбърква. Супата се пюрира, докато се получи гладка смес.

Връща се отново на огъня. Овкусява се със солта и черния пипер и се оставя да поври за 2 мин., като се внимава да не загори. Супата се сервира гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: