Супа 4-ри лъжици

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Супа 4-ри лъжици5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Днес ви представям една неизвестна супа за България, която е много известна обаче в Турция под името супа четири лъжи."

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 с.л.
  • кафява леща - 1 с.л.
  • ориз - 1 с.л.
  • булгур - 1 с.л.
  • за застройка
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйцa - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - щипка
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ви представям една неизвестна супа за България, която е много известна в Турция под името супа четири лъжи.

За тази супа от леща в една средна тенджера слагаме по една лъжица от червената леща, булгура, ориза и кафявата леща, доливаме с гореща вода около литър и половина. Слагаме на котлона да се сварят за около 15 минути.

В една купа разбиваме хубаво яйцето, брашното и киселото мляко.

Прибавяме, разбърквайки, застройката в тенджерата и оставяме на слаб огън да къкри.

В една малка тенджера задушаваме скълцан лук, прибавяме джоджен, сол, лют червен пипер, черен пипер. Запръжката за супата изсипваме в тенджерата и нашата икономична супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: