Паеля с кафяв ориз

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
02/06/2014
"Истинска феерия от вкусове и аромати, която ще ви накара да се размечтаете за романтична почивка в Испания "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 848
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете черупките на скаридите и ги почистете, но оставете опашките. Изтъркайте мидите и махнете мустаците им. Калмарите отрежете през средата, за да се отворят а вътрешността нарежете по диагонала, след това на ивици.

За да приготвите рака, повдигнете опашката и обелете задната черупка. След това отстранете хрилете, дроба и мозъка. Изплакнете рака под студена вода и го нарежете на четвъртинки.

Загрейте зехтина в голям тиган и запържете лука, чесъна и чушките, докато омекнат. Добавете ориза и шафрана и ги смесете добре с останалите продукти. Залейте с виното, доматите и пюрето и бъркайте, докато се изпари течността. Добавете 1ч.ч. от бульона и разбърквайте, докато се абсорбира.

След това прибавете останалата част, покрийте и оставете да ври около час, докато омекне оризът.

Открийте съда и поставете морските дарове върху ориза, без да ги разбърквате. Покрийте отново и оставете да къкри 5 минути, докато даровете променят цвета си и мидите се отворят. Подправете на вкус.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар