Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Кашкавалени розички със сирене и яйце

Кашкавалени розички със сирене и яйце

Кашкавалени розички със сирене и яйце
Снимка: Боряна Атанасова
1 / 15
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Кашкавалени розички със сирене и яйце за малките гладници, които не могат без вкусна закуска"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 350 мл
  • кисело мляко - 90 г
  • прясна мая - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 900 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за плънката
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 500 г
  • кашкавал - 250 г
  • масло - 100 г
  • колбас - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашно 400 г и слагам солта, разбърквам и правя кладенче, в него слагам захарта, олиото, киселото мляко затоплянето мляко и маята.

Замесвам меко тесто и го оставям да втаса за около 50-60 минути.

След това го разделям на четири части разточвам, намазвам с разтопеното масло, слагам от разбитите яйца и намачканото сирене, поръсвам с настърган кашкавал.

Навивам на руло и режа на шайби пухкавите кашкавалки.

Нареждам в тава, покрита с хартия за печене, и изпичам кашкавалени розички със сирене и яйце в предварително загрята фурна на 180°С за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: