Начин на приготвяне
Първо, за да приготвите соса загрейте скарата/грил. Разрежете чушките на четвъртини и махнете семената и ципите. След това ги изпечете, докато станат кафяви и на мехури.
Покрийте ги с хартия или найлон за около 5 минути, след което ги обелете и нарежете на 2-сантиметрови парчета. Нарязаните чушки смесете заедно с доматите, каперсите, маслините и зехтина и внимателно разбъркайте.
Поставете двоен пласт фолио в голям съд и го напръскайте със спрея за готвене. Върху фолиото сложете лист хартия за печене (около 45см). С абсорбираща хартия потупайте сьомгата и я намажете със солта.
Подредете парченцата риба с кожата надолу върху хартията за печене. Увийте я внимателно и я затворете с фолиото. Подредете Парченцата върху предварително намаслен и загрят грил или барбекю и ги изпечете за около 10 минути.
Преди да поднесете добавете към соса босилек и сервирайте сьомгата с нея.