Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия на барбекю

Скумрия на барбекю

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Скумрия на барбекю
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 5
26/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. риба
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 к. ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, рибата се измива и почиства добре и се разделя на две от средата.

После се измива с вода с лимонов сок и се оставя в тази вода да престои малко.

В отделна купа се добавят зехтин, сол, черен пипер, къри, мащерка и кимион, рендосан лук.

В тази марина се накисват рибите. Може да се направи няколко разреза или дупки по рибите, за да поеме марината добре и да станат по сочни.

След това се пържат и от двете страни на барбекю.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: