Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Шаран на барбекю

Шаран на барбекю

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Шаран на барбекю
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ще се изненадате колко вкусно се получава..."

Необходими Продукти

  • шаран - около 2 - 2. 5 кг
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана от люспите и от вътрешностите.

Разрязваме го по дължина от корема към гърба наполовина.

Печем върху дървени въглища, като обръщаме няколко пъти до готовност.

Правим си паста от солта и скилидките чесън като с помощта на хаванче счукваме чесъна. След като е готов сипваме и оцета. Разбъркваме добре.

Сервираме печената риба, полята с пастата от чесъна, оцета и солта.

Шаранът на барбекю е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: