Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печени зеленчуци»Цели гъбки на тиган с чесън и магданоз

Цели гъбки на тиган с чесън и магданоз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Цели гъбки на тиган с чесън и магданоз6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Бързо и лесно мезе за вино, което е подходящо дори за изискани поводи - цели гъбки на тиган с чесън и магданоз"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г Печурки
  • чесън - 2 големи скилидки
  • магданоз - 6 стръка
  • зехтин - около 60 мл
  • сол - на вкус
  • майонеза - за поднасяне (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте или настържете чесъна на фино ренде. Наситнете и листата на пресния магданоз и смесете със зехтин и сол.

Премахнете пънчетата на гъбите. За да почистите шапките - или ги обелете, или забършете с влажна кърпа. Гъбите не се мият, за да не се напоят с вода!

Загрейте тиган с широко дъно на силен огън. Намазнете го с малко зехтин, без да прекалявате с мазнината - няма да пържим гъбите, а ще ги запечем за кратко.

Сложете шапките от печурки първо с отвора надолу и печете, докато хванат загар. Тъй като огънят е силен, това става бързо. Не трябва да се чака гъбите да се свият или да започнат да отделят сокове, трябва да ги запазят вътре в себе си и да бъдат сочни и крехки при консумация.

Обърнете и запечете за кратко и от другата страна. Ако във вдлъбнатините се събере течност, оставете си я вътре. Поръсете със зехтин отгоре и леко посолете (почти непосредствено преди да извадите от тигана).

Подредете печените печурки в чиния и намажете с помощта на силиконова четка с магданозено-чесновата смес. Може да поръсите с още зехтин и сол при нужда.

Поднесете с лъжица майонеза - много подходяща комбинация!

Бързо и лесно мезе за вино, което е подходящо дори за изискани поводи - цели гъбки на тиган с чесън и магданоз

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
НЯКОЙ ДЕН АКО СНИМКИТЕ ВИ СА РЕАЛНИ ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАМ
23.03.2023 17:40
1
3
Покажи всички подкоментари