Печено пиле с наденица

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Печено пиле с наденица1 / 2
05/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4-5
"С наденица ли казахме? Вадете молив и лист и записвайте - освен наденицата ще сложим в пилето салам чирозо, бадеми и подправки, както и цялата си любов"

Необходими Продукти

  • масло - 20 г
  • лук - 1 бр.
  • чоризо - 1 бр. наденица
  • галета - 110 г
  • рикота - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • магданоз - ¼ ч.ч.
  • бадеми - 35 гр
  • пиле - 1.6 кг
  • лимони - 2 бр.
  • За салатата със спанак и червен лук
  • спанак - 150 г
  • лук - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л. винен
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разтапяте маслото в малък тиган и към него добавяте лука и наденицата. Разбърквайте, докато омекне лукът, след което ги охладете за 10 минути и в по-голяма купа ги смесете с галетата, сиренето, разбитото яйце, магданоза, ядките и овкусете.

Предварително трябва да включите фурната на 200 градуса.

Измийте пилето под студена вода и след това попийте водата с абсорбираща хартия, отвън и отвътре. Краищата на крилцата отрежете и направете дупка във врата. Напълнете пилето с готовата смес и придърпайте кожата, за да затворите отвора с клечки за зъби.

Завържете краката на пилето заедно с кухненски конец. Намажете пилето с останалото масло и заедно с лимоните в съд за печене. Овкусете ги и сложете да се изпекат за около 1.5 ч. или докато пилето е готово.

През това време пригответе салатата, като за целта смесите всички необходими продукти в голяма купа. Поднесете пилето с пълнеж заедно с резенче лимон и салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: