Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Меки сръбски домашни кифлички

Меки сръбски домашни кифлички

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Меки сръбски домашни кифлички
Снимка: Veca
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Меки домашни бухти - истинска рецепта за душата"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пак.
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - 30 г
  • кисело мляко - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 2 лъжици
  • за пълнежа
  • течен шоколад - или мармалад
  • за намазване
  • масло - 30 г
  • за поръсване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: В хладко мляко разтворете маята и 2 лъжици захар. Разбъркайте и оставете за 5 минути.

Сипете брашното в дълбок съд, прибавете киселото мляко, жълтъците, маслото и шупналата мая и замесете тесто.

Покрийте го с кърпа и го оставете на страни за 60 минути.

Втасалото тесто сложете на набрашнен плот, премесете и разточете в правоъгълна форма, нарежете на части с желан от вас размер.

На всяка част слагайте течен шоколад (или мармалад), слепвайте ивиците по цялата дължина, като натискате, за да залепне тестото.

Подредете в намаслена тава. Всяка бухтичка намажете с разтопено масло и ги оставете да престоят още 20 минути. През това време загрейте фурната на 250 градуса. Бухтите печете на 180 градуса 40 минути.

Готовите бухти извадете от фурната, покрийте с кърпа и оставете да изстинат.

Меките домашни бухтички поръсете с пудра захар и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: