Начин на приготвяне
За тестото: В хладко мляко разтворете маята и 2 лъжици захар. Разбъркайте и оставете за 5 минути.
Сипете брашното в дълбок съд, прибавете киселото мляко, жълтъците, маслото и шупналата мая и замесете тесто.
Покрийте го с кърпа и го оставете на страни за 60 минути.
Втасалото тесто сложете на набрашнен плот, премесете и разточете в правоъгълна форма, нарежете на части с желан от вас размер.
На всяка част слагайте течен шоколад (или мармалад), слепвайте ивиците по цялата дължина, като натискате, за да залепне тестото.
Подредете в намаслена тава. Всяка бухтичка намажете с разтопено масло и ги оставете да престоят още 20 минути. През това време загрейте фурната на 250 градуса. Бухтите печете на 180 градуса 40 минути.
Готовите бухти извадете от фурната, покрийте с кърпа и оставете да изстинат.
Меките домашни бухтички поръсете с пудра захар и сервирайте.