Начин на приготвяне
Изсипваме топлото мляко, захарта и маята в купа, разбъркваме и оставяме за 10 мин.
Добавяме олиото, яйцето, ваниловата захар и разбъркваме.
Добавяме брашното и солта. Започваме да месим.
Върху тестото изсипваме маслото и отново месим.
Оставяме тестото да втаса за 1 час.
Нарязваме тестото на две равни части. Вземаме едната част и я режем веднъж вертикално и три пъти хоризонтално. Така повтаряме и с другата част. Започваме да оформяме топчета, които оставяме да втасат 15-20 мин.
Всяко от топчетата започваме да точим, сгъваме ги на две и правим форма за кифличка.
Подреждаме кифличките в тавата и ги оставяме да втасат 20 мин.
Преди да сложим кифличките в фурната, намазваме с прясно мляко.
Фурната се загрява на 180 градуса и се пекат за 25 мин.
Меките домашни кифли са готови.