Начин на приготвяне
Първо, смесвате водата, дафиновия лист, чесъна, черния пипер, моркова, целината, говеждото и 1 ч.л. от ригана в голяма тенджера. Оставете ястието да заври, намалете огъня и го оставете да къкри 2 часа, докато месото омекне.
През това време пригответе соса. В тиган загрявате зехтина, добавяте бекона, чесъна, лука и чушките и разбърквате, докато омекнат. След това добавяте оцета и доматеното пюре и отново бъркате, докато оцетът се изпари. Охладете соса за десет минути и го пасирайте.
Извадете говеждото в купа и с помощта на две вилици го нарежете на едро. Останалият бульон прецедете през тензух в друга купа.
В същия съд загрявате мазнина и прибавяте приготвения сос, чушките и лука. Върнете към тях говеждото и бульона заедно с доматите, кимиона и останалия риган. Ястието трябва да ври на тих огън около 20 минути, без да го покривате. След като е вече готово и го махнете от огъня, прибавете лимоновия сок и маслините. Подправете на вкус.