Супа с телешка опашка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Супа с телешка опашка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Дояла ни се е вкусна селска супа и веднага се сетихме за тази - опитайте я и вие"

Необходими Продукти

  • телешка опашка - 1 опашка
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 парче от корен
  • картофи - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 щ.
  • чили сос - 1 с.л.
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • копър - 1 стрък
  • магданоз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката опашка се одира, нарязва и сварява в около 1.5 л вода с целината, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус. След това опашката се маха от бульона и се обезкостява.

Бульонът пък се прецежда и в него се пускат да врат почистените и нарязани на кубчета лук, целина, моркови, картофи и тиквичка.

Добавя се маслото и гозбата се оставя да къкри 15-20 минути на тих огън. После месото от телешката опашка се връща.

За финал се добавят чили сосът и червеният пипер. Телешкото варено се отстранява от котлона и се поръсва със скълцани магданоз и копър.

При поднасяне супата с телешка опашка може да се овкуси с малко оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: