Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми със сос

Зелеви сарми със сос

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Зелеви сарми със сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10
"Перфектните зелеви сарми със сос, които може да си правите през цялото време на годината"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 12 бр. листа (почистени от твърдите части на кочана)
  • кайма - 300 г (поправена с черен пипер, червен пипер, чубрица, кимион, сол)
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата, подправките и измитият през няколко води ориз се омесват до еднородна смес.

Оформят се топчета, които се увиват в зеления лист, подреждат се в тенджерата и се заливат със 50/50 зелев сок и вода, сипва се олио, подправят се с лют червен пипер, черен пипер и кимион и се оставят да се сготвят сармите.

Когато са готови, се слагат в тавичка в загрята фурната да се запекат за 15-20 минути.

През това време към соса добавям 2 супени лъжици брашно, което съм размила в малко студена вода и се оставя да клокне.

С така приготвения сос се заливат запечете сармички.

Перфектните зелеви сарми със сос, които може да си правите през цялото време на годината :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: