Пъстърва на скара със сос от чушки

17/05/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 737
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пъстърва - 800 г филе
  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чушки - 4 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков
  • захар - 1 щипка
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевият сос се смесва със зехтина, лимоновия сок и джинджифила и в него се потапят парчетата пъстърва. Оставят се за 1 час в хладилника. От рибата се отстраняват остатъците от маринатата.

Рибата се пече на скара по 4 минути от всяка страна. Приготвя се сос, като червените чушки се пекат, обелват се, почистват се от семките и дръжките и се пасират.

Това пюре се смесва с бульона, скълцания лук, солта, захарта и меда и се вари на бавен огън, докато не стане гъсто като сметана.

Сосът се сваля от котлона, добавя се червен пипер и се затваря с капак за 5 минути. Рибата се сервира, като се полива със соса.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар