Начин на приготвяне
Измийте и подсушете свинските ребърца, поставете ги в тава и поръсете с олиото, уни соса и черен пипер на вкус.
Разбъркайте и втрийте подправките добре в тях, поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за около 40 минути.
През това време нарежете киселото зеле и лука на ситно. Нагрейте олиото и запържете лука до омекване, добавете зелето и продължете запържването за около 5 минути.
Добавете червения пипер и предварително измития и добре прецеден ориз, разбъркайте и налейте 2 ч.ч. топла вода, варите за около 5 минути или докато започне да набъбва оризът.
Разпределете така наречената плънка измежду ребрата и върнете тавата в загрятата фурна и печете до готовност на ориза.
Коментари