Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Фурна»Свински карета със зеле и ориз на фурна

Свински карета със зеле и ориз на фурна

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Свински карета със зеле и ориз на фурна
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
21/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Добър апетит с тази богата чиния от свински карета със зеле и ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 1 кг
  • зеле - 2.5 кг
  • ориз - 100 г
  • домати - 3 бр.
  • олио - 100 мл
  • моркови - 1 бр.
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на филийки с дебелина около 2 см и запържваме за кратко от двете страни.

Изваждаме свинските карета и в същата мазнина запържваме настъргания морков.

Добавяме нарязаните пресни домати и също запържваме.

Зелето режем на тънки ивици и прибавяме при моркова и доматите. Добавяме щипка лимонтузу, червен пипер, черен пипер и сол.

Похлупваме тенджерата и задушаваме докато зелето намали обема си.

Слагаме свинските карета при зелето и варим на слаб огън около час или докато зелето омекне достатъчно.

След това добавяме ориза и ситно нарязания магданоз, варим ястието още двадесетина минути.

Ако е прекалено сухо добавяме малко топла вода.

Прехвърляме в тава и запичаме ориза на фурна докато зелето се препече.

Сервираме с чесън и пресни люти чушки.

Свинските карета със зеле и ориз на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: