Начин на приготвяне
Нарязваме месото на филийки с дебелина около 2 см и запържваме за кратко от двете страни.
Изваждаме свинските карета и в същата мазнина запържваме настъргания морков.
Добавяме нарязаните пресни домати и също запържваме.
Зелето режем на тънки ивици и прибавяме при моркова и доматите. Добавяме щипка лимонтузу, червен пипер, черен пипер и сол.
Похлупваме тенджерата и задушаваме докато зелето намали обема си.
Слагаме свинските карета при зелето и варим на слаб огън около час или докато зелето омекне достатъчно.
След това добавяме ориза и ситно нарязания магданоз, варим ястието още двадесетина минути.
Ако е прекалено сухо добавяме малко топла вода.
Прехвърляме в тава и запичаме ориза на фурна докато зелето се препече.
Сервираме с чесън и пресни люти чушки.
Свинските карета със зеле и ориз на фурна са готови.