Начин на приготвяне
От мен десерта днес - любимите големи фунийки с крем.
Разбивам яйцата със захарта, прибавям киселото мляко със содата, топена мас, аз ползвах само мас, но вие може да миксирате дори мазнините, които предпочитате.
Сипвам ванилията, брашното. Полученото тесто оставих да си почине около десет минути.
Разточих на кора, нарязах на ленти и навих върху формичките. Пекох на умерена фурна 180 °C с вентилатор до бледорозов загар.
Крема за фунийките приготвих, като загрях млякото почти до кипване и прибавих захарта, размитото с вода брашно, яйцата, варих на слаб котлон до готовност, да се сгъсти. Прибавих маслото и дръпнах от котлона.
Напълних фунийките с леко охладен крем.
Вкъщи има разкошни домашни фунийки с крем.
Коментари