Крем Кайета

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
12/05/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 404
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • мляко - 250 мл
  • сода - 1/2 ч.л.
  • нишесте - 1с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете млякото в тенджера заедно със содата и я сложете на огъня. Изчакайте, докато заври леко и почти кипне. Прибавете от захарта. Другата половина от захарта се поставя в тиган и се загрява. Бъркайте, докато се разтопи и се получи гъст и тъмен карамел.

Когато млякото заври, се добавя карамелът на тънка струйка при непрекъснато бъркане. В малка купа разтворете нишестето в студена вода. Разбъркайте добре, за да получите еднородна смес.

Добавете нишестето при млякото и варете на по-ниска температура. Гответе за около 10-15 минути, докато сосът се сгъсти. Внимавайте само да не загори.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар