Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Яхния с говеждо и люти чушлета

Яхния с говеждо и люти чушлета

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Яхния с говеждо и люти чушлета1 / 2
23/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • говеждо месо - 1 кг пържоли (говежди плешки)
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 2 ч.л.
  • люти чушки - 2 бр. зелени
  • бульон - 500 мл. от говеждо
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • картофи - 500 г бейби
  • питки - 4 бр. тортила
  • кориандър - ¼ ч.ч. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, загрявате половината от зехтина в голям съд и запържвате говеждото, докато стане кафяво.

Предварително загрявате фурната на 180 градуса.

След това в същия съд загрявате и другия зехтин и запържвате лука, чесъна, кимиона и лютата чушка, докато омекнат. Добавете бульона и пюрето и оставете сместа да заври.

Върнете месото, покрийте и оставете ястието да ври около 45 минути. Добавете доматите и картофите, отново покрийте и оставете за още 35 минути. След това махнете капака, подправете на вкус и оставете за още 20 минути.

През това време нарежете питките тортила на 6 парчета, подредете ги в тавичка за печене и ги запечете за 8-10 минути, докато станат хрупкави.

Преди да поднесете яхнията заедно с питките, я поръсете с кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: