Бутер риба

Емма
Емма
Новак
03/11/2012
"Не е трудно да блеснете като мастър шеф с наша помощ и малко сръчност "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 126
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутертесто - 400 г (2 листа)
  • картофи - сварени 300 г
  • магданоз - 1 връзка скълцан
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • риба - 1 голямо филе от риба по избор
  • бульон - 1/2 кубче зеленчуков
  • масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр. жълтъка за намязване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънката се приготвя като се нарязват картофите, киселите краставички и се омесват с малко сол и черен пипер по желание. Добавят се към загряното масло и се запържват леко. Щом се запържат, се добавя скълцания ситно магданоз и се разбърква за още минута, като се добавя натрошеното кубче бульон.

От двата листа бутер тесто изрязва с шаблон 2 риби, които трябва да са логично по-големи от рибното филе, за да може то да се побере вътре с плънката.

Върху едната форма разпределяме по средата плънката, отгоре рибното филе и слагаме втората бутер риба. Краищата внимателно притискаме, за да се затворят.

Бутер рибата се прехвърля в тава с хартия за печене. Намазва се с разбит жълтък с малко вода и се пече до приятен загар и бухване в умерено загряна фурна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар