Свежо гаспачо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Свежо гаспачо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Свежо, лятно, студено и много ароматно предложение от Испанската кухня, което ще измести типичния таратор от трапезата ни"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • краставици - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени + 1 бр. зелена + 1 бр. жълта
  • лук - 1 бр. червен
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сок - 410 мл.
  • оцет - 2 с.л. винен
  • зехтин - 1 с.л.
  • сос табаско - 2 ч.л.
  • авокадо - 1 бр.
  • кориандър - ¼ ч.ч. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте доматите, краставиците, чушките, лука, чесъна, доматения сок, оцета, зехтина и табаското, докато се получи гладка смес. Изсипете в кана и оставете да престои в хладилник за минимум 3 часа.

След това разбъркайте супата и я подправете на вкус.

Поднесете супата Гаспачо поръсена с останалите продукти и с още малко сос табаско по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: