Начин на приготвяне
Доматите се обелват и настъргват или нарязват на много ситно. Желателно е да са от хладилника, за да са студени.
Изсипват се в купа. Към тях се прибавя сокът на един лимон и пресована скилидка чесън.
Пресният лук се нарязва също на ситно. Добавя се към доматите.
Краставицата се обелва и нарязва на кубчета. Зелената чушка се нарязва на много ситно.
Магданозът/босилекът също се накълцва на ситно и се добавя.
Овкусява се със сол, черен пипер и зехтин. Накрая се добавят и обезкостените маслини.
Разбърква се хубаво и се оставя в хладилник да се охлади.
По желание може да добавите за пикантност ситно нарязана люта чушка.
Гаспачото се поднася в предварително охладени купички.
Бърза, лека и здравословна студена доматена супа за летните жеги.
Гаспачото с маслини е готово.
Коментари