Гаспачо с джоджен

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Гаспачо с джоджен1 / 2
12/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6
"Ще ни прощават испанците, ама сме сигурни, че с български джоджен се приготвя най-вкусното гаспачо"

Необходими Продукти

  • хляб - 1 филия, дебела
  • зехтин - 6 с.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • домати - 600 г, от консерва
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 4 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр., червена
  • джоджен - на вкус
  • вода - 300 мл, леденостудена
  • лед - 12 кубчета, по желание
  • хляб - 1 филия
  • крутони - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На една от филиите се отстранява кората ѝ и се раздробява в кухненски робот. Зехтинът се разбърква с оцета, добавя се червеният пипер и се смесва добре.

Добавят се доматите с техният сок, разбърква се добре. Чушката се реже на четвъртинки и се блендира заедно с лукът, чесънът и се прибавя към сместа от хляба.

Краставицата и чушките се режат на едро и се добавят към супата. Прибавя се джодженът, солта и черният пипер. Прибавя се леденостудената вода и добре се разбърква. Добавя се лед по желание и се поръсва с крутоните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Откъде се появява първо една чушка за блендиране, а после и чушки за нарязване в гаспачото?
Спомената е само една люта чушка...
30.08.2021 11:23