Флан с канела

22/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо989
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 160 градуса.
Захарта и водата разбъркайте в малък тиган и затоплете, докато се стопи захарта. След това намалете огъня, след като заври и без да разбърквате оставете да ври покрито, докато сместа стане златисто кафява. Излейте сместа във форма за кекс и формата поставете в съд за печене.

В друг съд смесвате млякото, сметаната и подправките заедно с пръчките канела и оставяте да заври. След това ги махате от огъня и оставяте за 15 минути покрито. Изливате сместа в кана.

Разбийте яйцата, жълтъците, допълнителното количество захар и ванилията. Постепенно смесете млякото с яйцата и с тях залейте карамела във формата. В тавичката сложете вода, за да се пече на водна баня сладкиша.

Печете около 45 минути, докато се втвърди. Извадете формата от тавата и охладете. Покрийте съда и оставете в хладилник за 24 часа.

Шреди да сервирате обърнете питата върху поднос.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар