Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и оформят като цървули, издълбава се вътрешностите им, посоляват се и се намазват с олио от вътрешната страна.
Запичат се в предварително загрята фурна на 180°C за 15 минути.
През това време се приготвя плънката. Лукът и чесънът се задушават с олио, добавя се нарязаната сърцевина от патладжана, гъбите и доматите.
Оставя се на котлона, докато поомекнат, овкусява се с изброените подправки.
Добавя се ситно нарязан магданоз. С така приготвената смес се пълнят запечените патладжани.
Останалата плънка се сипва в страни до патладжаните.
Връщат се във фурната за още 15 минути сочните пълнени патладжани.
След това се поръсват с настъргания кашкавал, поръсва се и върху плънката и се връщат, докато се запекат цървули от патладжани.
Коментари