Цървули от патладжани

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Цървули от патладжани
Снимка: Дони Ники
1 / 7
13/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Цървули от патладжани са толкова вкусно мезе или основно, че вече ни се припи и една ракия"

Необходими Продукти

  • патладжан - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • гъби - 5 бр. печурки
  • олио - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и оформят като цървули, издълбава се вътрешностите им, посоляват се и се намазват с олио от вътрешната страна.

Запичат се в предварително загрята фурна на 180°C за 15 минути.

През това време се приготвя плънката. Лукът и чесънът се задушават с олио, добавя се нарязаната сърцевина от патладжана, гъбите и доматите.

Оставя се на котлона, докато поомекнат, овкусява се с изброените подправки.

Добавя се ситно нарязан магданоз. С така приготвената смес се пълнят запечените патладжани.

Останалата плънка се сипва в страни до патладжаните.

Връщат се във фурната за още 15 минути сочните пълнени патладжани.

След това се поръсват с настъргания кашкавал, поръсва се и върху плънката и се връщат, докато се запекат цървули от патладжани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Много са симпатични
07.06.2023 16:10
Людмила
Людмила
Хем са и много вкусни, освен че са красиви!
14.03.2023 11:35
1
1
Покажи всички подкоментари
Людмила
Людмила
Чудесни цървулки!
14.03.2023 11:34
1
1
Покажи всички подкоментари