Начин на приготвяне
Измиваме тиквичката, белим и нарязваме по дължина на 3-4 парчета. При необходимост отстраняваме семената. Тиквичката настъргваме на едро ренде и посоляваме на вкус.
Оставяме за 5-10 минути и отцеждаме хубаво от сока. (Слагам в голяма цедка и притискам с лъжица да се отцеди или отцеждаме с тензух или марля ). Картофите белим и сваряваме. патладжана нарязваме на ситно.
Към отцедените тиквички прибавяме сварените пасирани картофи и нарязан печен и белен патладжан. Добавяме сол на вкус, къри на вкус, нарязан пресен магданоз и 4-5 супени лъжици брашно с набухвател.
Разбъркваме хубаво . От получената гъста, лепкава каша, като си помагаме с лъжици, сипваме в загрято олио и изпържваме шницели. Изваждаме върху салфетка да се отцедят от излишната мазнина.
Поднасяме със заквасена сметана, смесена с черен пипер на вкус, сол на вкус и нарязан ситно пресен копър.Може да добавим и чесън на прах или пасирана скилидка пресен чесън.