Яхния с агнешки дроб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Яхния с агнешки дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-3
"Искате да впечатлите гостите си? Нашето предложение е тази ароматна яхния с агнешки дроб и най-доброто червено вино, което имате"

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - черен 500 гр.
  • лук - 50 гр.
  • бяло вино - 100 мл.
  • олио - 20 мл.
  • магданоз - пресен 1/4 вр.
  • черен пипер - на зърна
  • галета - 10 гр.
  • мента - 2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете черния дроб до омекване в малко подсолена вода заедно със зърната черен пипер и с виното. Нарежете го на кубчета

Сгорещете олиото в тиган, запържете леко ситно нарязаните лук и чесън. Налейте малко вода и ги оставете да се задушат. Щом лукът омекне и водата се изпари, прибавете кимион и ситно нарязаните мента и магданоз. Задушете всичко.

В готовия сос сложете парчетата черен дроб, сипете малко бульон и прибавете галетата. Ястието оставете похлупено на огъня за около 5 минути

Сервирайте го горещо или студено с лимонови резенчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лили
Лили
Домати не се ли слагат ? Ако не, как се е получил червеният цвят на соса на снимката ?
14.09.2009 15:22
3