Пилешко пири-пири

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пилешко пири-пири2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • моркови - 2 бр., на тънки ивици
  • пащърнак - 1 бр., нарязан на ивици
  • чушки - 1 бр. червена, нарязана
  • чушки - 1 бр. жълта, нарязана
  • бульон - 1 л пилешки
  • домати - 3 бр. обелени и нарязани
  • пири - пири - 1 с.л.сос
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • канела - 1/2 пръчка
  • мащерка - 1 връзка прясна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • ориз - 275 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса.

Овкусете пилето със сол и черен пипер. Загрейте 2 с.л. от зехтина в дълбок тиган и запържете пилето от двете страни. След това го преместете в чиния.

Ако е необходимо, прибавете още вода и изпържете лука за около 2-3 минути. Прибавете морковите, пащърнака и черния пипер. Пържете още няколко минути след това покрийте с похлупак и задушавайте за 4-5 минути, докато продуктите омекнат.

Залейте с пилешкия бульон, прибавете доматите, пири-пири сос, доматеното пюре и канелата. Поръсете с мащерка и прибавете дафинов лист. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и сложете сместа да се вари. Отсипете 300 мл от течността и ги оставете настрани.

Сложете ориза в тенджера. След това с решетъчна лъжица извадете зеленчуците от тигана и ги сложете върху ориза. Отгоре сложете пилето. Залейте с бульона с подправките, покрийте и печете 45 минути, докато оризът и пилето омекнат.

Междувременно загрейте останалия бульон, прибавете малко от соса пири-пири и лимоновия сок.

Сервирайте пилето с ориза и соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: