Начин на приготвяне
Тиквичката и чушката се измиват и почистват от дръжките, нарязват се на не много едри парчета и се поставят в тавичка с подходящ размер.
Посоляват се, добавят се подправките и олиото. Всичко се разбърква и без да се добавя вода - зеленчуците ще пуснат сок достатъчно по време на готвенето, се слага във фурната да се сготви запеканката с тиквички.
Аз пекох на 180 °C. Разбърква се няколко пъти по време на готвенето.
Когато зеленчуците са омекнали, запеканката се заливат със смес от кисело мляко и сирене. Запича се още десетина минути.
Получава се много вкусно ястие, подходящо за хора, които не консумират яйца.
А розмарина за мен тук беше експеримент и приятна изненада, много си подхождат всички съставки в икономична запеканка с тиквички.