Боровинкова торта Зебра

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
770
2k
17/05/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 556
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошетe бисквитите и ги омешайте на гладка маса с разтопеното на водна баня краве масло.Преместете сместа в тортена форма и добре я уплътнете на дъното.

Сложете формата в хладилника.

Пригответе крема:

Минете изварата през сито и я разбийте докато се получи пухкав крем със захарта и заквасената сметана.Направете крема на две части-първата нека бъде с ¼ по-малко от втората.

Пасирайте боровинките и ги поставете в частта, в която е по-малко крема.Бъркайте до получаването на гладка смес.

След това накиснете желатина в 4-5 с.л. вода за да набъбне, след което го разтопете на водна баня. Изчакайте да се поохлади, след което го разпределете по равно в светлия и в боровинковия крем и разбийте добре двата крема.

Когато извадите формата от хладилника и започнете да сипвате върху блата и от двата крема, така че да се получи в ефекта на зебра - малко лъжици бял крем, в него малко лъжици тъмен крем, докато свършат количествата.

Докато стане време за поднасяне на масата, сложете тортата в хладилника за да се желира добре.

Рейтинг

5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар