Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Боровинкова торта Зебра

Боровинкова торта Зебра

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Боровинкова торта Зебра2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 опаковка маслени
  • масло - 1 малко пакетче
  • боровинки - 250 г замразени
  • извара - 500 г безсолна
  • сметана - 500 г заквасена
  • захар - 200 г
  • желатин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошетe бисквитите и ги омешайте на гладка маса с разтопеното на водна баня краве масло.Преместете сместа в тортена форма и добре я уплътнете на дъното.

Сложете формата в хладилника.

Пригответе крема:

Минете изварата през сито и я разбийте докато се получи пухкав крем със захарта и заквасената сметана.Направете крема на две части-първата нека бъде с ¼ по-малко от втората.

Пасирайте боровинките и ги поставете в частта, в която е по-малко крема.Бъркайте до получаването на гладка смес.

След това накиснете желатина в 4-5 с.л. вода за да набъбне, след което го разтопете на водна баня. Изчакайте да се поохлади, след което го разпределете по равно в светлия и в боровинковия крем и разбийте добре двата крема.

Когато извадите формата от хладилника и започнете да сипвате върху блата и от двата крема, така че да се получи в ефекта на зебра - малко лъжици бял крем, в него малко лъжици тъмен крем, докато свършат количествата.

Докато стане време за поднасяне на масата, сложете тортата в хладилника за да се желира добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: