Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Кето баничка с коприва

Кето баничка с коприва

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Кето баничка с коприва
Снимка: Валерия
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Баничка с коприва в диетичен прочит е нещо, което не бива да отказвате никога за закуска"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • крема сирене - 60 г
  • коприва - 60 г
  • кашкавал - 50 г или сирене
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се бланшира във вряла вода. След това се измива, прецежда и нарязва.

Разделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците прибавете крема сиренето и бакпулвера. Разбиите с бъркалка. Добавете копривата и кашкавала. Объркайте с лъжица.

Разбийте белтъците на сняг и след това ги прибавете към сместа с жълтъците. Объркайте внимателно с шпатула.

Ползвам тава с диаметър 20 см. Сложете хартия за печене, намажете с малко масло и изсипете сместа.

Пекох в еър фрайър на програма bake, 170 °C по 10 минути от двете страни.

Може да изпечете кето баничка с коприва и във фурната на 180 °C.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Без брашно?
17.04.2023 18:23
1
Покажи всички подкоментари