Кифлички с маково семе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
11/10/2011
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции18 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 841
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно със захарта се размива в топлото мляко и се оставя на топло, докато сместа започне да образува пяна.

Брашното се пресява в купа и се смесва със сол, прибавя се шупналата мая, киселото мляко и олиото. Омесва се меко тесто, като накрая се прибавя и разтопеното и охладено масло.

Оформя се на топка и се поставя в намаслена купа. Покрива се и се оставя на топло за 1 час.

Втасалото тесто се поставя върху набрашнена повърхност и се разделя на 18 топки. Всяка топка се разточва на овална питка. Навива се на стегнато руло, като леко се разтягат краищата. Нареждат се в намаслена тава и се покриват за 15 минути.

В това време фурната се загрява на 200 С.

Кифличките се намазват с разбито яйце и по желание се поръсват със сусам, мак, кимион или морска сол.

Пекат се 20 минути до златист цвят.

Охлаждат се върху метална скара.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар