Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Испански меден пудинг

Испански меден пудинг

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Испански меден пудинг1 / 2
13/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • мед - 6 с.л. течен
  • хляб - 8 филии за тостер
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на филиите се маха и те се нарязват на квадрати със страна 5 сантиметра. Хлябът се накисва в млякото за 3 минути, изважда се и се отцежда на решетка.

Парченцата хляб се топват в разбитите яйца и се пържат в маслото до златиста коричка. Пърженият хляб се слага в намазана с масло тава и се залива със смес от меда и 6 супени лъжици гореща вода. Пече се 30 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: