Марокански питки от грис

08/05/2014
Нина Норд
отНина НордДжедай306
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 584
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • грис - 800 г
  • брашно - 100 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • мая - 12 г суха
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • ким - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в една чаша топла вода заедно със захарта. Оставя се на топло 15 минути. Грисът се смесва с брашното, солта и подправките и се прави кладенче.

В него се излива маята и се замесва тесто. Долива се останалата вода и тестото се меси десет минути. Тестото трябва да е еластично и леко влажно.

Оставя се на топло за час в купа, намазана с 1 лъжица от мазнината. Омесва се още веднъж и се добавя останалата мазнина. Оставя се отново да се надигне около час.

Готовото тесто се разделя на четири части и се оставя 15 минути. На нагрят сух тиган се слага топче тесто и бързо се разпределя по цялата повърхност на тигана.

Пече се по 3 минути от всяка страна до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар