Питки с грис

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Питки с грис1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8 бр.

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • брашно - 250 г
  • грис - 75 г
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода с щипка захар за около 20 минути. Пресейте в купа 1/2 от брашното и го разбъркайте с гриса, солта, медът и шупналата мая. Хубаво объркайте всичко и оставете за 1 час да втасва.

Добавете постепенно останалото брашно и замесете гладко тесто, което отново трябва да втаса за на топло място 30-40 минути. От така приготвеното втасало тесто оформете овални питки, овалвайте ги в олио и ги поръсвайте със сусам.

Подреждайте ги в тава с хартия за печене исложете да се изпекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: