Начин на приготвяне
Измийте просото и го сложете да се свари за около 20 минути във вода в съотношение 1:3 (съобразете се с указанията на пакета).
Отцедете добре и оставете да изстива.
Почистете, обелете и нарежете авокадото и пресния чесън. Сложете в купа, добавете свареното и изстинало просо и овкусете със сол, сушен кориандър, сокът и кората на 1 лайм и зехтин екстра върджин.
Разбъркайте леко, за да смесите всичко, без да начупвате парчетата авокадо, доколкото е възможно.
Посолете и поръсете с черен или бял пипер филетата от ципура.
Загрейте тиган с малко зехтин на умерен към силен огън и изпечете рибата на тиган до златист загар от двете страни (първо откъм кожата).
Сервирайте филетата върху свежото канапе от просо и авокадо и гарнирайте с още резени лайм, който да изстискате върху самата риба (по желание).
Добър апетит с тази уникална ципура върху канапе от просо и авокадо.