Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура върху канапе от просо и авокадо

Ципура върху канапе от просо и авокадо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Ципура върху канапе от просо и авокадо
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
29/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
43 мин.
Порции
2
"Изненадайте вечерята с тази ципура върху канапе от просо и авокадо - здравословно и вкусно предложение за щастливи хора"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 големи филета
  • просо - 1/2 ч.ч.
  • лайм - 2 бр.
  • авокадо - 2 бр. (среден размер)
  • пресен чесън - 2 по - големи стръка
  • кориандър - 1 с.л. сушени листа
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • зехтин - 60 мл или на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте просото и го сложете да се свари за около 20 минути във вода в съотношение 1:3 (съобразете се с указанията на пакета).

Отцедете добре и оставете да изстива.

Почистете, обелете и нарежете авокадото и пресния чесън. Сложете в купа, добавете свареното и изстинало просо и овкусете със сол, сушен кориандър, сокът и кората на 1 лайм и зехтин екстра върджин.

Разбъркайте леко, за да смесите всичко, без да начупвате парчетата авокадо, доколкото е възможно.

Посолете и поръсете с черен или бял пипер филетата от ципура.

Загрейте тиган с малко зехтин на умерен към силен огън и изпечете рибата на тиган до златист загар от двете страни (първо откъм кожата).

Сервирайте филетата върху свежото канапе от просо и авокадо и гарнирайте с още резени лайм, който да изстискате върху самата риба (по желание).

Добър апетит с тази уникална ципура върху канапе от просо и авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка: